HOME

  INFORMATIE

 GLASWERKEN

RAMEN

VERANDA

 ZONWERING

  ROLLUIKEN

 DECORATIE

 SOMFY-AUT.

E-MAIL

CONTACT

PROJECTEN

PROMOTIES

 

 

 

 

 

 

 

 

INBOUWROLLUIKEN – VOORZETROLLUIKEN

PVC OF ALUMINIUM

 

 

EEN VEILIG, WARM GEVOEL
MET
VOORZETROLLUIKEN

ALS KWALITEIT
BELANGRIJK IS

Ons productaanbod is zo uitgebreid, dat u steeds een rolluik vindt dat perfect aansluit bij uw leefstijl of budget.
U heeft de keuze tussen pvc-lamellen en 12 soorten aluminium lamellen.  Deze zijn enkelwandig of dubbelwandig met diktes van 8 tot 14 mm PU- schuim geïsoleerd.
Ons gamma aluminium top-lamellen is uniek. Een 120-150 my dikke kunststof beschermlaag zorgt ervoor dat de fraaie, zijdematte oppervlaktes slag- en krasvast zijn.
De rolluikkasten, geleiders en onderlatten zijn standaard leverbaar in de standaardkleuren wit, bruin en naturel. Ze zijn eveneens verkrijgbaar in alle gewenste RAL-kleuren.

                      

TAL VAN VOORDELEN

Met voorzetrolluiken bespaart u tot 40% op uw verwarmingskosten, beschermt u uw woning tegen inbrekers, houdt u straatlawaai en hinderlijk licht buiten en  belet u ongewenste gluurders het zicht.
Kortom, ze verhogen aanzienlijk uw leefcomfort, zowel in de zomer als in de winter.
Kom tot rust in je huis en creëer er een veilige sfeer van privacy.

GEBRUIKSVRIENDELIJKE  BEDIENING

Onze rolluiken laten zich manueel bedienen d.m.v. lint, koord, stang of veeras.
 Ze kunnen ook elektrisch bedienbaar gemaakt worden.
Geautomatiseerde besturingssystemen worden steeds meer toegepast en staan garant voor een optimaal gebruiksgemak. Van afzonderlijk bediende elektrische systemen tot volledig geautomatiseerde centrale besturingssystemen, het aanbod is enorm.
Tijdschakelklokken maken het mogelijk rekening te houden met zonsopgang en zonsondergang.  Zo kunnen ze als u afwezig bent, toch de indruk wekken dat er iemand thuis is.  Op die manier houden ze inbrekers op een afstand. 

       

Maak vanaf het begin de juiste keuze met
Inbouwrolluiken

 

 

 

ONOPVALLEND EN PRIJSGUNSTIG

Voorzie reeds bij het ontwerp van uw nieuwbouw de nodige plaatshoogte voor inbouwrolluiken boven uw ramen en profiteer nadien volop van hun voordelen.
Maxi pvc-lamellen zijn kleurecht en hebben een glanzend oppervlak zonder diepgaande ribben waardoor ze onderhoudsvriendelijk zijn.
Ze zijn verkrijgbaar in 5 kleuren: wit, crèmewit, grijs, bruin en beige. 
Bij een rolluikbreedte vanaf 2.50 m, worden de pvc-lamellen versterkt door een gegalvaniseerd  U-profiel. Voor grote dimensies bieden onze gelakte en geïsoleerde aluminium lamellen een geschikt alternatief.

VOORDELEN OP EEN RIJ

Inbouwrolluiken zijn warmte- en koude-isolerend. In de winter besparen ze flink op uw verwarmingskosten, in de zomer houden ze de warmte en hinderlijk zonlicht buiten en zorgen ze tegelijkertijd voor een licht- en luchtregeling in uw woonkamers.
Ze beschermen uw ramen tegen alle weersinvloeden en natuurlijk ook tegen inbrekers.  Kom tot rust in je huis en creëer er een veilige sfeer van privacy.  

MAXIMAAL GEBRUIKSCOMFORT

Onze rolluiken laten zich manueel bedienen d.m.v. lint, kabel, stang of veeras.  Ze kunnen ook elektrisch bedienbaar gemaakt worden.
Geautomatiseerde besturingssystemen worden steeds meer toegepast en staan garant voor een optimaal gebruiksgemak. Van afzonderlijk bediende elektrische systemen tot volledig geautomatiseerde centrale besturingssystemen, het aanbod is enorm.
Tijdschakelklokken maken het mogelijk rekening te houden met zonsopgang en zonsondergang.  Zo kunnen ze als u afwezig bent, de indruk wekken dat er iemand thuis is.  Op die manier houden ze inbrekers op een afstand.

          

 

OPBOUWELEMENTEN PASSEND OP UW RAMEN
COMBI-OPBOUWROLLUIKEN

WAT IS EEN COMBIROLLUIK?

Combi opbouwrolluiken kunnen zowel bij renovatie als bij nieuwbouw gebruikt worden en zijn verkrijgbaar in aluminium of pvc-uitvoering.
Dubbelwandige pvc-kasten zijn verkrijgbaar in 2 standaardafmetingen: 170 en 210 mm.
 Ze kunnen eventueel ook geleverd worden met een aluminium voorkast aan de buitenzijde. Deze voorkast kan gelakt worden in eender welke RAL-kleur. Door de dubbelwandige PVC binnenwand bekomt men een goed isolerende rolluikkast.
Aluminium Combikasten bestaan in afmetingen van 125 tot 254 mm, afhankelijk van de rolluikhoogte en het type lamel. U heeft de keuze tussen pvc-lamellen en dubbelwandige aluminium geïsoleerde lamellen van 8 tot 9.5 mm dikte.
De zijgeleiders hebben een uitvulling tussen raam en rolluik, ze worden door PVC clipsen op het raam bevestigd en dienen dus niet geboord te worden.


TIJD-  EN PLAATSBESPAREND

Daar de plaatsing van het rolluik op het raam vooraf in het atelier gebeurt, wordt beschadiging door montage op de werf uitgesloten. Raam en rolluik worden in één geheel geplaatst zodat de vakman veel tijd bespaart bij de plaatsing.
In tegenstelling tot inbouwrolluiken komt de rolluikkast door haar kleine afmetingen bijna nooit voorbij de binnenmuur, zodat een bijkomende afkasting aan de binnenzijde overbodig is.

GEBRUIKSVRIENDELIJKE  BEDIENING

Onze rolluiken laten zich manueel bedienen d.m.v. lint, koord, stang of veeras.
 Ze kunnen ook elektrisch bedienbaar gemaakt worden.
Geautomatiseerde besturingssystemen worden steeds meer toegepast en staan garant voor een optimaal gebruiksgemak. Van afzonderlijk bediende elektrische systemen tot volledig geautomatiseerde centrale besturingssystemen, het aanbod is enorm.
Tijdschakelklokken maken het mogelijk rekening te houden met zonsopgang en zonsondergang.  Zo kunnen ze als u afwezig bent, toch de indruk wekken dat er iemand thuis is.  Op die manier houden ze inbrekers op een afstand. 

          

 

ALUMINIUM BEVEILIGINGS- EN BESCHERMINGSFUNCTIES VAN ROLLUIKEN

 

BEVEILIGING TEGEN INBRAAK

BESCHERMING TEGEN WARMTE EN KOU

ZONWERING

GELUIDSISOLATIE

BESCHERMING TEGEN REGEN, WIND EN SNEEUW

INKIJKWERING

 

 

ALUMINIUM ROLLUIKEN, MONTAGE

ACHTERAF

GEEN PROBLEEM!

 

 

Uw huis is Uw privé-domein voor ontspanning. Daar voelt U zich op Uw gemak, daar wilt U met plezier een groot gedeelte van Uw vrije tijd doorbrengen.

Steeds meer eigenaren van woningen en flats investeren een groot gedeelte van hun inkomen in renovatiewerkzaamheden en verbouwingen.

Daarbij speelt het afsluiten van ramen en deuren een steeds grotere rol, omdat men zich tegen weersinvloeden, maar ook tegen inbraken wil beschermen. Aluminium rolluiken zijn een goede oplossing wanneer rolluiken achteraf moeten worden aangebracht.

Een vraag die vaak wordt gesteld: “Is het monteren achteraf zonder problemen mogelijk?” Ons antwoord daarop is een duidelijk: “Ja!” Onze specialist zal voor Uw specifieke eisen de passende oplossing leveren.

 

De voorzetrolluiken worden o.a. gekenmerkt door het feit dat de benodigde plaats in opgerolde toestand zeer gering is. Dit betekent weinig of geen lichtverlies door de installatie van de rolluiken.

De aan de buitenkant gemonteerde aluminium kasten, waarin de rolluiken zich bevinden, passen zich harmonieus aan de omgeving aan.

 

U kunt het wooncomfort van het bestaande gebouw aanzienlijk verhogen door achteraf voorzetrolluiken te monteren. Samen met de andere voordelen, nl. geluidsisolatie, verduistering,zonwering, verhoogde inbraakbeveiliging en verhinderen van ongewenst inkijken, zorgt dit ervoor dat de investering van rolluiken meer dan zinvol is.

 

UW

VRAAG,

ONZE OPLOSSING

 

Bij het achteraf plaatsen van rolluiken kan men verschillende montagemogelijkheden aanbieden.

De maat van de te kiezen kast is afhankelijk van de benodigde plaats van het rolluik in opgerolde toestand.

Wat de kleur betreft, zijn de kasten aangepast aan de rolluiken.

Welk profiel voor welke opening aan te bevelen is, verneemt U van ons.

Bijzonder beproefd zijn de rolluiken van gerolvormde aluminium rolluikprofielen gevuld met CFK-vrij schuim. Deze dubbelwandige profielen worden gekenmerkt door een lange levensduur, ze zijn zeer economisch, kleurecht en ze zorgen voor een verhoogde beveiliging tegen inbraak. Indien U de beveiliging tegen inbraak in bijzondere mate wilt verhogen, staan de geëxtrudeerde veiligheidsrolluiken uit ons gamma “GARANT” met certificaat ter beschikking.

 

Eén ding is zeker: door de montage achteraf van voorzetrolluiken zorgt U voor een behaaglijke sfeer in Uw huis, beschermt U zich te allen tijde tegen ongewenst inkijken, verhoogt U de bescherming tegen inbraak en tegelijkertijd voorziet U Uw woning van een goede warmte-isolatie.

 

U zult vele jaren plezier hebben van de buitengewone kwaliteit van onze producten want wanneer het om de kwaliteit van onze producten gaat, zijn wij niet bereid een compromis te sluiten. Dat wordt ook door ons ISO 9001 kwaliteitscertificaat beklemtoond.

 

OVERTUIGEND DOOR GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID,

UITERLIJK

EN COMFORT

 

De keuze van de bedieningswijze is afhankelijk van de individuele wensen van de klant.

U kunt kiezen tussen lintbediening, stangbediening of elektrische motoraandrijving. Voor grote oppervlakken is de elektrische motoraandrijving aan te bevelen. Een extra schakelklok zorgt ervoor dat de rolluiken automatisch worden geopend of gesloten wanneer U dit wenst, ook bij afwezigheid of tijdens de vakantie.

 

Wat het uitzicht betreft, kunt U bij de geëxtrudeerde rolluiken kiezen tussen meer dan 150 ral-kleuren en verschillende geanodiseerde kleurschakeringen. Of U ze nu kiest in geanodiseerde uitvoering, meervoudig gelakt of met poeder gecoat, één ding wordt bij onze rolluiken altijd gegarandeerd: de kleurechtheid! Zelfs jarenlange blootstelling aan licht en sterke weersinvloeden kunnen het uiterlijk van aluminium rolluiken niet nadelig beïnvloeden. Ze blijven zoals ze zijn, even mooi als op de dag van montage.

Laat U zich bij de keuze van Uw aluminium rolluiken met raad en daad ter zijde staan. Wij geven U graag alle gewenste informatie en tonen U actuele kleuren en materiaalmonsters.

 

 

SYSTEMEN:

 

-          lint – koord (reductie aanbevolen vanaf 3.50 m²)

-          veeras (incl. Keelslot, 2 inbouwhandgrepen binnen en buiten, vanaf 2.00 m hoogte trekstok)

-          elektrisch (buismotor, incl. binnenschakelaar)

-     RTS met afstandsbediening en handzender of draadloze wandzender

 

4 LAMELSOORTEN:

 

PVC-lamel type MAXI

Technische eigenschappen

 

Dikte lamel: 14 mm

Totale hoogte: 69,85 mm

Dekbreedte: 59,85 mm

Wanddikte: 0,9 mm

Nettogewicht : 3,71 kg/m²

Aantal lamellen per meter hoogte: 17 stuks

Maximale afmetingen

Breedte maximum tot: 3,5 m

Hoogte maximum tot: 3 m

Oppervlakte maxi tot: 7.5m²

PVC-LAMEL TYPE MINI

 

Technische eigenschappen

Dikte lamel: 9 mm

Totale hoogte: 39,75 mm

Dekbreedte: 33,25 mm

Wanddikte: 0,6 mm

Nettogewicht: 3,63 kg/m²

Aantal lamellen per meter hoogte: 30 stuks

 

Maximale afmetingen

  Breedte maximum tot: 1,8 m

Hoogte maximum: 2,5

Oppervlakte maximum tot: 3,5 m²

 

ALU-LAMEL TYPE HR 41

 

Technische eigenschappen

Dikte lamel: 8,5 mm

Totale hoogte: 48 mm

Dekbreedte: 41 mm

Nettogewicht: 4 kg/m²

Aantal lamellen per meter hoogte: 24 stuks

 

Maximale afmetingen

Breedte maximum tot: 3,2 m

Hoogte maximum tot: 2,5 m

Oppervlakte maximum tot: 7 m²

 

ALU-LAMEL TYPE STS

Technische eigenschappen

Dikte lamel: 14 mm

Totale hoogte: 63 mm

Dekbreedte: 53 mm

Nettogewicht: 6 kg/m²

Aantal lamellen per meter hoogte: 19 stuks

 

Maximale afmetingen

Breedte maximum tot: 4 m

Hoogte maximum tot: 3 m

Oppervlakte maximum tot: 12 m²

 

INBOUWROLLUIKEN

 

 

 

STANDAARDKLEUREN

 

PVC-lamel type Maxi:(inbouwrolluiken)

wit

melkwit   

bruin

grijs

beige                                                                                                                                                                                 

 

PVC-lamel type Mini:(voorzetrolluiken en opbouwrolluiken)

wit

melkwit

bruin

grijs

beige                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

ALU-lamel type HR 41:(voorzetrolluiken en opbouwrolluiken)

ral 9016 wit

ral 8019 bruin

ral 7044 grijs

ral 9006 naturel

ral 1015 creme

ral 8025 donker beige

ral 1001 hell-beige

ral 9001 creme wit

ALU-lamel type STS:(inbouwrolluiken)

ral 9016 wit

ral 8019 bruin

ral 7044 grijs

ral 9006 naturel

ral 1015 creme

ral 1001 hell-beige

ral 9001 creme wit

 

 Alle andere RAL kleuren verkrijgbaar volgens kleurenwaaier (RAL-KLEUREN)

INFO VOOR AUTOMATISERINGEN ROLLUIKEN

  KLIK VOOR INFO.